Trekammarbrunn / Slamavskiljare

Avloppssystem för fastigheter utan kommunalt avlopp

Samhällets syn har successivt förändrats vilket resulterat i att Naturvårdsverkets nya allmänna råd skärper till kraven både för befintliga och nyanlagda enskilda avloppsanläggningar. Har du inte tillgång till kommunalt avloppsnät kan därför avloppsfrågan vara ett problem.

Vi på Wentreprenad använder produktsortimentet hos Pipelife som under många år arbetat för att utveckla enkla, driftsäkra utrustningar för att lösa de problem som vanligtvis uppstår vid installation och drift av enskilda avloppsanläggningar.

I sortimentet ingår slamavskiljare och en intressant fosforfälla lämplig vid de tillfällen där normal nivå inte är tillräckligt utan ytterligare krav på fosforrening föreligger.

Till detta finns också de uppskattade kompaktkassetterna som nu utvecklats ytterligare. De är främst avsedda för trånga förhållanden där utrymmesbrist råder.

Slamavskiljare

En slamavskiljare består av en tank där avloppsvatten passerar genom olika kamrar.

Förbindelsen mellan kamrarna är utformade så att avloppsvattnet får ett så långsamt flöde som möjligt vilket gör att de grövsta partiklarna sjunker till botten. När avloppsvattnet passerat den sista kammaren är det fritt från partiklar som kan försvåra den fortsatta reningsprocessen.

Vattnet leds bort via en fördelningsbrunn för slutlig rening i infiltrations- eller markbädd. Som sista alternativ kan vattnet ledas direkt till infiltrationskassetter utan fördelningsbrunn.

Kontakta oss på Wentreprenad om du har funderingar omkring trekammarbrunn/slamavskiljare så hjälper vid dig.

Läs gärna mer i broschyren från Pipelife:

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng